Otklapanje šahta

Tamo, tu iza duge

duga

Neverovatno je šta su sve njih dve u stanju da učine, posebno kada su zajedno. Od pravljenja najvećih gluposti do činjenja najproduktivnijih stvari.

Ludačka energija, snaga ličnosti, negovanje želja… Strast. Strast prema zajedničkom prijateljstvu, strast prema čitanju, strast prema disanju, strast prema doživljajima, strast prema (dubokim) razgovorima, strast prema ispunjenju ciljeva… Mora da se ima neka strast u životu, inače je sve besmisleno.

One je imaju i nikad im ne fali. One se poznaju 16 godina, uplovile su jedna drugoj u život (još u vrtiću) i učinile ga (skoro) savršenim. One su pomogle jedna drugoj da se bolje snađu u ovom svetu. One nisu prijateljice. Već odavno. One su kao sestre. One se još uvek magično upoznaju. One se bezuslovno vole. One su još uvek zapravo deca. Deca koja se igraju sa životom. A kada i izgube u nekoj od igrica, nisu mnogo besne. Život je previše kratak da bismo ga mračili i trovali sopstvenim besom i ostalim negativnim osećanjima. One od malena vole (neprospavanu) noć. One će se ponovo upoznavati te noći, iako je prošlo 16 godina. One će se smejati dok im srca ne puknu. One će se ponekad napiti od tuge, ali još brže otrezniti. Ponekad će i iskaliti ono malo besa jedna na drugoj, ali će ih to još više zbližiti. One će izmišljati brige, ali im se i podsmevati. One će biti najveća podrška jedna drugoj, pored roditelja, naravno. One su odavno naučile da se trude oko svega do čega im je stalo. One su naučile da ulažu u sebe, u svoju vezu, neštedemice. One su patile kad su razdvojene i delile to sa mamom, ili dnevnikom. One imaju kutiju uspomena koja je prepuna. I tek će se puniti. One dišu isti vazduh.

One će u starosti šetati zagrljene i srećne. Ako ni zbog čega drugog, onda samo zbog toga što imaju jedna drugu.

Dunja Radovanović

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s